Copyright © 2015 Vibeke Nørgaard.
Alle rettigheder forbeholdt.
Websted udviklet af:
Søhøjlandets Hosting

24. maj 2015 lagde Svartlöga fra kaj i Aarhus med kurs mod Hals for at bringe flaskeposten videre til Hanstholm. Ved midnat var vi nået Hjelm og tjekkede igen den allerede ikke for lovende vejrudsigt for Hanstholm, som desværre var forværret. Kontakt til havnevagten i Hanstholm, meldte betænkelighed grundet varsling af 12–15 s/m fra det mindst gunstige hjørne for indsejling til Hanstholm Havn. Så vi måtte vende skuden og erkende, at flaskeposten i denne runde måtte flyttes over land med kranbil. Trods Pinse lykkedes det at få planlagt en ny manøvre, så hele logistikken kunne klappe.

26. maj kørte vi til Hals, hvor lokale kræfter hjalp til med jolle for at hente flaskeposten ind. Kranbilen fik den løftet fint på plads, vi fik skrivepulten afmonteret og satte kursen mod Hanstholm. Her ventede igen Kystredningstjenesten i havnen med deres store gummibåd og hjalp og bistod projektets maritimt ansvarlige med udlægning. Da Hanstholm Kommune grundet på den ene side bekymring for skrivepultens vindsikkerhed og på den anden side ønske om at placere projektet mere centralt ind i Landshape, blev flaskeposten og skrivepulten adskilt. Mens flaskeposten lå og vuggede i havnen kom skrivepulten op til fyret.

Under Landshape blev projektet præsenteret via plancheudstilling og skriveinstallation i det gamle rådhus, mens Vibeke dels ved fyret og dels ved flaskeposten på havnen lavede workshop for børn. I læ for vinden indrettede jeg mit bagagerum som skriveværksted med udsyn til flaskeposten nede i havnebassinet. Og så kiggede Region Nordjylland og KulturKANten forbi til oplæg og statusberetning ved flaskeposten.