Copyright © 2015 Vibeke Nørgaard.
Alle rettigheder forbeholdt.
Websted udviklet af:
Søhøjlandets Hosting

Om projektet

Måske har du prøvet det som barn. At stå i solnedgangen og være lige præcis den person i hele verden, der finder flaskeposten. Bare dig og en besked fra det ukendte. Kun adskilt af glas og en gammel korkprop. Eller også har du måske drømt om det. Nu kan denne drøm blive virkelighed. ’To Remind’ vil give oplevelser, åbne eventyr, skabe debat og eftertanke og invitere dig til at deltage i dette samtidskunstprojekt.

'To Remind' er et kunstprojekt af Vibeke Nørgaard Rønsbo, der finder sted i det offentlige rum. Projektet undersøger nye måder at interagere med publikum på og sætter fokus på det personlige, unikke og æstetiske ved det håndskrevne, analoge sprog, som i disse år udfordres af digital kommunikation.

Projektet tager udgangspunkt i den kæmpe store flaskepost 'Remind' (5,1 meter lang), der var udstillet på Sculpture by the Sea i sommeren 2013. Nu sejler et træskib den store flaskepost Danmark rundt i årene 2014-2017. I flaskeposten ses den håndskrevne meddelelse ’Jeg er, altså skriver jeg’ som digter videre på den franske filosof René Descartes’ (1596 -1650) berømte sætning ’Jeg tænker, altså er jeg’. På denne måde undersøger projektet håndskriften, stofligheden og selv det ikke, at kunne få alt med på sin smartphone i en fast. Er der noget grundlæggende menneskeligt i at kunne meddele sig gennem håndskriften? Og hvilken betydning har forskellige kommunikationsformer for vores forhold til os selv og hinanden? Der ude i det blå giver mødet med flaskeposten anledning til eksistentielle samtaler og refleksion.

Ved hver destination findes en projektpjece med et analogt skattekort og en skrivepult-postkasse, hvor man kan skrive og sende beskeder og indlæg.

Projektet søger at binde Ø-riget sammen i en fælles fortælling og debat, hvor værket kan blive eksemplarisk for udviklingen af nye formater for en borgerinddragende samtidskunst med demokratisk potentiale. Projektet har kurs mod ‘Aarhus 2017’ (Europæisk Kulturhovedstad), hvor intentionen er at de indkomne indlæg; nationens håndskrifter, tanker og drømme bearbejdes til en afsluttende udstilling.

Deltagelsesmuligheder:

I vandkanten finder du en skrivepult med postkasse, som via en lille projektfolder opfordrer dig til at være medskaber af værket på tre forskellige måder:

  • ’Hit med din håndskrift’ – projektet indsamler nationens håndskrifter Vælg et stykke papir og et skriveredskab, som du kan lide og skriv med din håndskrift på papiret: ’Jeg er, altså skriver jeg’. Skriv i nederste højre hjørne dit køn og din alder f.eks.: Mand 32år.
  • ’Skriv eller tast mig dine tanker’ – et refleksionsbrev om skrivemåder Find et nyt stykke papir og skriv herpå om, hvad du bruger din håndskrift til, og hvad du bruger tasterne til. Hvad kunne du ikke forestille dig at skrive i hånden? Og hvad kunne du ikke drømme om at bruge tasterne til? Hvad betyder din personlige håndskrift for dig? Er der for dig forskel på at skrive i hånden og på computer? Hvilken betydning har det at kragetæerne udfordres af tydelige tastninger?
  • ’Del dit håb og dine bekymringer, din frygt og dine drømme for digitaliseringen’ – dit indlæg til en folkelig tænketank

Med 2015 kommer størstedelen af den offentlige kommunikation til at foregå digitalt. Skriv et indlæg om dine håb og drømme, din frygt og bekymringer for denne digitalisering af vores samfund. Dit indlæg kan komme til at indgå i Den folkelige betænkning: ’Efter Hånden’ som udgives i Aarhus 2017.

Mødet med 'To Remind':

Find den destination, der er tættest på dig og brug denne guide til 'sporjagt' i mødet med værket, hvor du stiller dig selv og dine følgesvende følgende spørgsmål: Hvad er det du ser? Hvad er en flaskepost for én? Hvor kender du den fra? Hvilke historie og fortællinger kender du, hvor flaskeposten indgår? Hvorfor blev den brugt? Hvad kan en flaskepost? Hvordan sendes den afsted; hvad bringer den på vej? Hvordan er flaskeposten anderledes end andre måder at sende beskeder/breve på? Hvilken slags kommunikation benytter flaskeposten? Hvad er dens budskab; kan du læse bogstaverne? Hvad vil den fortælle? Hvad står der? Hvad betyder det? Prøv måske at dele op: Hvad betyder ‘Jeg er’, og hvad har det at gøre med ‘at skrive’? Hvad og hvorfor skriver du? Kan andre skrive, som du gør? Hvordan spejler din skrift lige netop dig?